Odmiana
wyhodowana z przeznaczeniem dla przetwórstwa - na przecier i
soki oraz na domowe przetwory, bardzo smaczna. Owoce intensywnie
czerwone, o masie ok. 150g, lekko spłaszczone, o lekko żebrowanej
powierzchni, bardzo twarde. Miąższ arbuzowaty, jednolity, mięsisty,
niezwykle aromatyczny. Owoce nie wykazują tendencji do zniekształceń i
pękania, dobrze odrywają się od szypułki. Rośliny o średniej sile
wzrostu i nieco rozpierzchłym pokroju. Odmiana karłowa, wiotkołodygowa,
średniowczesna (ok. 80dni od posadzenia rozsady do zbioru
owoców), bardzo plenna.
Liczba nasion: 250-300 szt. w gramie
Norma wysiewu: 0,2-0,3 kg/1ha
Termin wysiewu: 2 dekada III-1 dekada IV
Termin sadzenia: 2 dekada V
Rozstawa: 40-60x40-50 cm
Wegetacja: 100-110 dni
Termin zbioru: VIII-IX
Opakowanie
1g